Gidsbeurt in de stedelijke Vismijn

Je rondleiding start in de verkoopzaal van de stedelijke Vismijn. Na een uiteenzetting over het verkoopsysteem met een (fictieve) visveiling trek je de haven in. Je leert alles over de aangemeerde vissersboten en ontdekt de unieke omgeving. 

 

Na al die ‘moh’- en ‘aha’-momenten is het tijd om het aangename aan het nuttige te koppelen met een degustatie. Proef een Rodenbach (of fruitsapje) in combinatie met een portie grijze Noordzeegarnalen, recht uit zee! Hebben onze vissers die dag geen geirnoars gevangen? Dan smul je van een ander, versbereid vishapje. 

Praktische info

Je volgt de gids op een dinsdag of donderdag (afhankelijk van de periode) met maximaal 30 personen. En na alle media-aandacht door het tv-programma ‘Een jaar op zee’ met Wim Lybaert is de interesse groot.

 

Dus je raadt het al: reserveren – op tijd – is noodzakelijk! Alle praktische info vind je op https://www.visit-nieuwpoort.be/met-een-gids-op-stap/van-pittig-bruintje-en-grijze-garnaal

Marc in de stedelijke Vismijn van Nieuwpoort

Die rondleiding klinkt al goed hé. Maar wat vinden de bezoekers nu? We vroegen het aan Marc, 51 jaar uit Oudenaarde.

“Ik ben grote fan van Wim Lybaert. Ook van ‘1 jaar op zee’ heb ik gesmuld. Toen ik met mijn vrouw naar zee trok voor een weekendje, boekte ik de rondleiding ‘Van grijze garnaal tot pittig bruintje’. En wat hebben we gesmuld in de Nieuwpoortse Vismijn! Niet enkel van de degustaties trouwens, ook van het enthousiasme van de gids en een blik in de voor mij onbekende wereld van de vismijn. Aan elke toerist – of inwoner natuurlijk – raad ik ‘Van Pittig Bruintje tot Grijze Garnaal’ zeker aan!”